بازی های افزایش هوش هیجانی کودک

بازی های افزایش هوش هیجانی کودک

تعریف بازی و اهمیت بازی های افزایش هوش هیجانی

اهمیت بازی های افزایش هوش هیجانی کودک چیست؟

 اهمیت بازی


بدون شک بازی کلیدی ترین عنصر اکثر خاطرات دوست داشتنی دوران کودکی ما است.
تحول و رشد شناختی کودکان سریع تر از رشد زبان آنها صورت می گیرد بازی زبان آنهاست. آنها از طریق بازی با هم ارتباط برقرار می کنند، دقیقاً به همان صورت که بزرگسالان از کلمات برای برقراری ارتباط استفاده می کند و همچنین بازی راه ارتباطی کودک با بزرگسالان است. معمولا آنها قادر به استفاده از کلمات واقعی و احساسی برای توصیف چیزی که دارند تجربه میکنند نیستند اما از طریق بازی می توانند بینشی از آنچه در درون آنها رخ می دهد به ما نشان دهند.

مزایای بازی

بازی های افزایش هوش هیجانی



پژوهشگران سال‌هاست که بازی و مزایای آن را مورد بررسی قرار می‌دهند .
1.تشویق به برقراری ارتباط باز و داوطلبانه (ابراز وجود)
2 ایجاد اعتماد و تسلط
3.پرورش یادگیری رفتار های قابل قبول
4.تنظیم عواطف و احساسات
5.بهبود خلاقیت در حل مسائل و مشکلات

اهداف بازی های افزایش هوش هیجانی

بازی های افزایش هوش هیجانی کودکان، غالبا یک هدف را دنبال نمی کنند. بلکه دربرگیرنده ی چند هدف اصلی و تعدادی اهداف فرعی هستند. و یک بازی را می توان جهت تقویت چند مهارت به صورت همزمان انجام داد.

احساس صورتک ها و ایموجی ها

احساس صورتک ها


شما می توانید تصاویر یا برچسب های آماده را از کتابفروشی ها تهیه کنید یا خودتان از ایموجی های مختلف در ابعاد بزرگ، پرینت تهیه کنید. این صورتک ها باید بیان کننده ی حالات مختلفی از احساسات انسانی مانند غم، عصبانیت، شادی، تعجب، ترس، شوکه شدن و… باشند. سپس از کودک بخواهید که با دیدن هر تصویر احساسی را که به نظرش آن صورتک نشان می دهد بیان کند و بگوید چه حدسی درباره ی حالت عاطفی این چهره می زند.

می توانید بازی های افزایش هوش هیجانی کودک را با خلاقیت های خودتان تغییر دهید. برای مثال در همین بازی صورتک ها، از کودک بخواهید احساسی را که برای هر چهره به نظرش می رسد اجرا کند. یا اگر می خواهید بازی را با بیش از یک کودک انجام دهید یکی از کودکان حالات شکلک ها را در چهره خود نشان دهد و کودک دیگر از روی چهره ی او به حدس زدن حالات هیجانی و عاطفی مربوط به چهره بپردازد.

هدف ویژه این دسته از بازی های افزایش هوش هیجانی


این بازی با افزایش تلاش و تمرکز برای شناسایی حالات روانی و عاطفی مربوط به هر چهره، باعث تقویت خودآگاهی هیجانی کودک می شود. مقدمه ی آشنایی با حالات هیجانی ای که در هر لحظه احساس می کنیم این است که ابتدا با این حالات آشنا شده باشیم.
از طرف دیگر این بازی به رشد مهارت ابراز وجود در کودک کمک می کند. چرا که او می تواند تصورات و افکارش را مطرح کند و به بیان برداشت های خود از هر چهره بپردازد.
هم چنین کودک توانایی درک مطلب را کسب می کند.

حدس زدن با چشم بسته


این بازی را می توانید به صورت فردی یا گروهی و به شکل های مختلف انجام دهید.
برای مثال در شکل گروهی بازی، در مهد کودک، وسایل مختلف بچه ها را در یک جعبه بریزید( بهتر است قبل از شروع بازی، وسایل را به کودکان نشان دهید و اجازه دهید که آن ها را لمس کنند.

سپس از بچه ها بخواهید دستشان را داخل جعبه ببرند و با چشم های بسته حدس بزنند که چه چیزی را لمس می کنند.
میتوان به جای جعبه از دستمال استفاده کرد و وسیله را زیر دستمال پنهان کرد.
بهتر است کودکان را گروه بندی کنید و هر گروه یک نماینده برای حدس زدن داشته باشد و تعداد مشخص و مساوی وسیله برای حدس زدن.

سپس اعضای تیم در حدس زدن به نماینده ی خود با دادن اطلاعاتی درباره ی شی به او در درست حدس زدن کمک کنند (بدون این که دست بزنند فقط با دادن اطلاعات می توانند هم گروهی خود را راهنمایی کنند و فقط نماینده ی گروه میتواند وسیله را لمس کند).

برای اجرای بازی به شکل فردی و در خانه، وسایل آشنا و از جنس های مختلف را که از قبل به کودک نشان داده اید، داخل یک کیسه ی پارچه ای بریزید. او باید دستش را داخل کیسه ی پارچه ای ببرد و حدس بزند چه چیزی را لمس می کند و بعد آن را بیرون بیاورد.
ما اسم این بازی را کیسه ی جادویی گذاشته ایم. شما هم می توانید خودتان با هم فکری هم اسم دلخواهتان را برای بازی ها انتخاب کنید.
این که اجسام و اشیایی که استفاده می کنید از جنس های مختلف نرم، زبر، سخت، و… باشد به تحریک حس لامسه ی کودک کمک می کند.

اهداف ویژه این دسته از بازی های افزایش هوش هیجانی

اهداف اصلی این بازی برای افزایش هوش هیجانی کودک :
رابطه ی بین فردی، شادمانی، مسئولیت پذیری اجتماعی، خوش بینی و همدلی است.
اهداف فرعی که به تقویت مهارت هایی غیر از هوش هیجانی میپردازد شامل
تقویت حس لامسه، مهارت های بیانی.

بازی های افزایش هوش هیجانی ، نقاشی صورتک خندان

نقاشی برای افزایش هوش هیجانی

یک قرار شبانه که به صورت روتین هر شب اتفاق می افتد. در این برنامه ی ثابت، کودک عواطف و احساساتی که در طول روز تجربه کرده یا احساسی که در پایان یک روز دارد نقاشی می کند.

اما روش بهتر این است که کودک را ترغیب کنید تا هر شب یک آدمک خندان یا یک عروسک خوشحال را نقاشی کند.
حتی می تواند خودش را به صورت شاد و در حال بازی ترسیم کند.

تمرین اول به کودک درافزایش مهارت خودآگاهی هیجانی و ابراز وجود کمک می کند و تمرین دوم، خوش بینی و شادمانی را در او تقویت می کند.

رسم صورتک خندان در پایان هر روز، همچنین موجب کاهش اضطراب می شود چرا که طبق پژوهش های علمی، آخرین افکاری که قبل از خواب، ذهن فرد را مشغول میکند (همچنین احساسات ناشی از این افکار) تاثیر عمیقی بر روی خلق فرد در روز بعد دارد. اگر این افکار حس خوش بینی و شادمانی را در فرد ایجاد کند و افکاری مثبت باشد قاعدتا روز بعد، خلق مثبت را در فرد ایجاد می کند.
این تمرین را بزرگتر ها نیز می توانند با نوشتن روزانه ی افکار و احساسات خود، برای بالابردن توانایی خودآگاهی هیجانی انجام دهند.

4 دیدگاه برای “بازی های افزایش هوش هیجانی کودک

  1. اشتراک‌ها: هوش بین فردی گاردنر و ویژگی های افراد با هوش بین فردی بالا - آکادمی شعف

  2. اشتراک‌ها: افزایش هوش هیجانی کودک - دیدچه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *