هوش بین فردی گاردنر و ویژگی های افراد با هوش بین فردی بالا

هوش بین فردی گاردنر

هوش بین فردی بالا در افراد، تقریبا تعریف و ویژگی هایی مشابه هوش هیجانی دارد و به نوعی می توان گفت بخشی از هوش هیجانی محسوب می شود. قبلا درباره هوش هیجانی برایتان مقاله ای ارائه کرده ایم. هم چنین روش ها و بازی هایی برای افزایش هوش هیجانی کودکان پیشنهاد داده ایم.

برای مطالعه بیشتر درباره هوش هیجانی، این مقاله ها می توانند مفید باشند

تعریف هوش هیجانی و بررسی ابعاد و مولفه های هوش هیجانی
هوش هیجانی کودکان و تاثیر EQ بر موفقیت آنها
بازی های افزایش هوش هیجانی کودک

تعریف هوش بین فردی گاردنر

هوش چندگانه گاردنر

هوش بین فردی توانایی برقراری ارتباط با دیگران، درک و شناخت درست عواطف و هیجانات آن ها در لحظه و تفسیر روحیات و خلق و خوی افراد، بیان صحیح و درست عواطف و هیجانات خود، قدرت ارتباط و تماس با دیگران و هم چنین توانایی دوست شدن و صمیمی شدن با دیگران است. به طور کلی هر خصیصه و توانمندی ای که به روابط با دیگران و ارتباطات اجتماعی مرتبط باشد در این افراد نمود و رشد محسوس و ویژه ای دارد.

ویژگی های افرادی که هوش بین فردی بالایی دارند

همانطور که گفتیم این افراد می توانند هیجانات و عواطف افراد را به خوبی با توجه به وضع بدنی و چهره ی آن ها تشخیص دهند بدون آن که نیاز باشد آن عاطفه یا احساس بیان شده یا به زبان آورده شود.

توانایی تشخیص جنبه های ظریف و جزئیات رفتار دیگران را دارند. به زبان بدن توجه می کنند و می توانند آن را دریابند و از آن در ارتباطات خود استفاده کنند.

افرادی که هوش بین فردی خوبی دارند می توانند خیلی زود با دیگران صمیمی شوند و قدرت همدلی بالایی دارند یعنی به خوبی می توانند نوع نگاه دیگران را درک کنند و تشخیص دهند آن ها چطور فکر می کنند و به عبارتی می توانند خودشان را جای دیگران بگذارند.

فعالانه با دیگران کار می کنند و علاقه و تمایل زیادی به انجام کارهای گروهی دارند؛ و از قبیل ورزش های تیمی و گروهی، درس خواندن های دسته جمعی (مانند مباحثه و گفتگوی درسی در قالب گروه کلاسی یا دوستی با هم کلاسی هایشان) تشکیل حزب یا گروه و دسته .

کار گروهی

به دلیل همین تمایل و علاقه و توانمندی است که می توانند افراد را دور هم جمع کنند و آن ها را برای تشکیل یک گروه مدیریت کنند مانند احزاب سیاسی و مذهبی، گروه های درسی و ورزشی و هدایت تیم، تشکیل گروه کاری و مدیریت شرکت و کارمندان و هر نوع حزب و دسته ای که بتوان در آن تعامل اجتماعی داشت.

دوران تحصیل کودکان با هوش بین فردی بالا

کودکانی که هوش بین فردی بالا دارند در دوران تحصیل و در مدرسه، دانش آموزانی هستند که با هم کلاسی ها و معلمانشان داد و ستد عاطفی دارند. مهارت دوست یابی دارند و به سرعت دامنه ی دوستان آن ها وسیع می شود و می توانند روابطی صمیمانه را شکل دهند.

گروه تئاتر مدرسه

 تمایل به انجام کارهای درسی در قالب گروه دارند. مانند پروژه های مشترک، ساخت دسته جمعی یک روزنامه دیواری، ترتیب یک جشن و مهمانی در مدرسه به مناسبت های مختلف. گروه های تئاترو نمایش در مدرسه نیز می تواند محیط جالب توجهی برای داشن آموزانی باشد که هوش بین فردی بالا دارند. هم چنین گروه سرود، و اردوهای دسته جمعی درون مدرسه ای و بیرون مدرسه ای.

پروژه های گروهی

از دیگر علاقه مندی ها و توانایی های آن ها، آمادگی برای امتحان همراه با یک یا چند شریک و هم بحث و هم درس است که بتوانند با هم مطالعه کنند. چرا که به تنهایی درس خواندن برای آن ها کسالت بار و خسته کننده است. و بیشتر دوست دارند به هم کلاسی هایشان درس بدهند.

درس خواندن با دوستان

مطالعه انفرادی را دوست ندارند همانطور که اغلب کارها را به شکل گروهی ترجیح می دهند. حضور در کتابخانه های عمومی نیز ممکن است به دلیل سکوت و عدم ارتباط و گفتگو با دیگران برای آن ها ناخوشایند باشد و اغلب اجتناب می کنند.

ابزار و وسایل موردعلاقه ی افراد با هوش بین فردی بالا

وسایلی که در تماس و تعامل اجتماعی و رابطه ی بین فردی به آن ها کمک میکنند؛ مانند کنفرانس های ویدئویی و در کل کنفرانس ها، نامه های الکترونیکی، تلفن و وسایل ارتباط جمعی.

مشاغل مناسب افرادی که هوش بین فردی بالا دارند

مدیریت تیم
  • مشاور؛ به دلیل توانایی ای که در ارتباط گیری و صمیمی شدن با دیگران دارند می توانند مشاوران خوبی باشند واز این کار لذت می برند.
  • متخصص حل اختلاف، مانند قاضی یا هر سمتی که بتوانند اختلافاتی را حل و فصل کنند.
  • سرباز سپاه صلح، بازیکن تیم به دلیل علاقه به کارهای تیمی
  • رئیس یا مدیر، مدیر منابع انسانی، تور لیدر ( مشاور سفر یا مدیر سفرهای تفریحی)، سرپرست روابط عمومی، مدیر ارتباطات
  • کارشناس بازاریابی، فروشنده
  • کارشناس خدمات اجتماعی، مددکار اجتماعی، روانشناس، مدیر اجتماعی،پرستار، پزشک؛ به دلیل توانایی همدلی بالا، دلسوزی ،علاقه به روابط اجتماعی
  • رهبر سیاسی، رهبر مذهبی، سیاستمدار
  • نگهبان

محیط های رشدی نامناسب افرادی که هوش بین فردی بالا دارند

کار کردن در تنهایی، کودکانی که هوش بین فردی بالا دارند از تنها ماندن در خانه و نداشتن هم بازی بیش از سایر کودکان خسته و کسل می شوند.

نداشتن ارتباط بین فردی، این افراد عمیقا خواستار ارتباط و گفت و گو با دیگران هستند.

توانایی انجام کارهای انفرادی را ندارند. نمی توانند ساعت ها در اتاق خود یا پشت میز بنشینند و با کسی گفت و گو و تعامل  نداشته باشند.

محیط های مناسب برای رشد هوش بین فردی

شرایطی فراهم کنید تا کودک شما بتواند به گسترش روابط خود با همسالان بپردازد.

روابط اجتماعی با دوستان

او را در گروه های قصه خوانی که بتوانند برای دیگران چیزی را تعریف کنند یا شعر بخوانند شرکت دهید.

اجازه دهید در جمع ها خودش را معرفی کند، حرف بزند و حتی اگر حرف اشتباهی گفت او را شرمنده و خجالت زده نکنید.

او را تشویق کنید احساسات، عواطف و افکار و عقاید خود را بیان کند. این کار علاوه بر رشد توانایی مرتبط با هوش بین فردی، مهارت خود ابرازی( یا ابراز وجود) را در کودک شما ارتقا می دهد.

ارتباط غیرکلامی را در او تشویق کنید و حتی می توانید با او پانتومیم بازی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *